Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten

Wat is Zakelijk Internet van BreedLink?

BreedLink Zakelijk Internet kent 3 pakketten: Easy Connect, Premium en Premium+. Easy Connect is snel internet met een snelheid van 30 Mbps. Deze bandbreedte is meer dan genoeg om tot maximaal 10 personen gebruik te maken van internet. Voor bedrijven met een grotere of meer specifieke behoefte heeft BreedLink de Premium en Premium+ variant. Dit zijn maatwerkoplossingen.

Is BreedLink Zakelijk Internet overal in Nederland beschikbaar?

Op dit moment is Easy Connect nog niet in heel Nederland beschikbaar. BreedLink heeft de beschikking over 24 mediatorens die verspreid zijn door heel Nederland. Dankzij de grote hoogte van de torens en de aanwezigheid van internet, zijn de hoge opstelpunten ideaal om Zakelijk Internet aan te bieden in gebieden die niet voorzien zijn van glasvezel.

Vanuit deze torens en masten zal BreedLink in de komende jaren haar netwerk uitbreiden en landelijk Zakelijk Internet aanbieden.

Onze Premium producten zijn op aanvraag in geheel Nederland beschikbaar.

Waar is Zakelijk Internet van BreedLink beschikbaar?

Op dit moment is Easy Connect alleen in Lelystad beschikbaar op vier bedrijventerreinen. Premium en Premium+ zijn landelijk beschikbaar.

Hoe kan ik BreedLink Zakelijk Internet bestellen?

Bestellen kan alleen via de website van BreedLink (www.breedlink.nl/ons-aanbod). Een bestelling is  compleet als BreedLink een orderbevestiging aan u heeft gestuurd.

Wat is de gemiddelde levertijd van BreedLink Zakelijk Internet?

In die gebieden waar BreedLink al aanwezig is, kan BreedLink op verzoek aangeven of BreedLink Zakelijk Internet op uw adres mogelijk is. Als dit het geval is, dan is een verbinding snel gemaakt. Vaak al binnen enkele weken.

In die gebieden waar BreedLink niet aanwezig is, is veelal sprake van maatwerk. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met BreedLink.

Welke apparatuur staat bij de klant?

Op uw bedrijf wordt een kleine mast van ca. 2,5 meter hoog met een schotelantenne bevestigd. Deze antenne maakt via radiogolven contact met de mediatoren. Het signaal wordt vanaf de antenne op het dak, via een kabel door het dak of door de muur naar binnen gebracht. Daar wordt een router geplaatst. Het internet wordt op een poort van deze router afgenomen door de klant.

Moet ik zelf een modem aanschaffen?

Nee, u hoeft geen separaat modem aan te schaffen. Op de BreedLink router is één poort geconfigureerd voor internet en één poort voor telefonie. Als u het internet in uw bedrijfspand verder wilt verspreiden, bijvoorbeeld door WIFI of een bekabeld bedrijfsnetwerk, dient u dit wel zelf te verzorgen.

Wat kost Zakelijk Internet van BreedLink?

In gebieden waar BreedLink al een netwerk heeft uitgerold, biedt BreedLink het product Easy Connect aan. Deze dienst kost eenmalig € 250 en per maand € 75.  U kunt dit product hier bestellen. Wilt u ook telefonie afnemen, dan kan dit via een partner van BreedLink.  Als u in het bestelformulier de optie Telefonie aanvinkt, zullen wij ervoor zorgen dat u door onze partner benaderd wordt.

Onze Premium producten zijn maatwerkoplossingen en de prijs is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de wensen van de klant. U kunt ons bellen voor informatie of het contactformulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk op.

U geeft bij het bestellen een machtiging voor automatische incasso. De eenmalige kosten zullen geïncasseerd worden zodra de dienst is opgeleverd. Vervolgens zal BreedLink maandelijks de abonnementskosten incasseren.

Hoe lang duurt een contract?

De BreedLink Zakelijk Internet producten hebben een looptijd van 3 jaar en worden daarna automatisch verlengd, waarbij u na de contractduur een opzegtermijn heeft van 1 maand.

Wat is de opzegtermijn van het BreedLink Zakelijk Internet abonnement?

Na de contracttermijn van 3 jaar kunt u het abonnement kosteloos opzeggen met een maand opzegtermijn.

Hoe kan ik overstappen?

Als u wilt overstappen naar BreedLink, dient u zelf het contract met uw huidige leverancier te beëindigen.

Kan ik straks mijn emailadres blijven gebruiken?

BreedLink biedt geen SMTP-relay dienst. Voor uw uitgaande mail verwijzen we u naar uw hostingpartij.

Wanneer moet ik de eenmalige aansluitkosten van € 250 betalen?

Bij het bestellen van onze diensten gaat u akkoord met betalen via automatische incasso. De eenmalige kosten worden afgeschreven van uw bankrekening nadat de dienst werkend aan u is opgeleverd.

Wanneer worden de maandelijkse kosten van mijn bestelling afgeschreven?

Bij het bestellen van onze diensten gaat u akkoord met betalen via automatische incasso. De maandelijkse kosten van uw bestelling worden afgeschreven vanaf de eerste maand nadat de dienst of verbinding is opgeleverd.

Hoe werkt Zakelijk Internet van BreedLink?

BreedLink heeft de beschikking over 24 mediatorens van Alticom die verspreid zijn door heel Nederland. Dankzij de grote hoogte van de torens en de aanwezigheid van internet, zijn de hoge opstelpunten ideaal om Zakelijk Internet aan te bieden in gebieden die niet voorzien zijn van glasvezel. BreedLink maakt snel en betrouwbaar breedband internet mogelijk door radioverbindingen van een hoge mediatoren naar het betreffende industrieterrein. Op het industrieterrein wordt het internetradiosignaal verder verdeeld naar de klanten.

Hoe betrouwbaar is Zakelijk Internet van BreedLink?

Zakelijk Internet van BreedLink is net zo betrouwbaar als een glasvezelverbinding. In mobiele telecommunicatienetwerken wordt al jaren gebruik gemaakt van soortgelijke verbindingen. Tot enkele jaren geleden was het niet mogelijk deze verbindingen te gebruiken voor bedrijven.

Ik ervaar een storing van de dienst, wat moet ik doen?

Bel 088 205 4499 voor onze Service Desk om uw storing door te geven.