Bedrijfskring Lelystad maakt zich hard voor betaalbaar snel internet

Geplaatst op: 12 juli 2017

De Bedrijfskring Lelystad en internetbedrijf BreedLink slaan de handen ineen om op korte termijn snel internet te realiseren op de Lelystadse bedrijventerreinen. Veel van de leden van de Bedrijfskring kampen met een trage internetverbinding. Irene Medema, directeur van de BKL: “Ons streven is om voor onze leden alle voorwaarden te scheppen om het maximale uit hun bedrijf te halen. Daar hoort een betaalbare, snelle en betrouwbare internetverbinding bij.”

De Bedrijfskring Lelystad (BKL) heeft ruim 400 leden, variërend van gespecialiseerde eenmanszaken tot grote, internationaal opererende bedrijven zoals Giant, McCain en Farm Dairy. BKL treedt voor hen op als belangenbehartiger richting gemeente, provincie en -via VNO-NCW- de rijksoverheid. Daarnaast creëert de bedrijfskring de voorwaarden voor kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden voor haar leden. Vanuit die hoedanigheid nam Irene Medema dan ook het initiatief om een kennissessie te organiseren met BreedLink in de mediatoren van IJsselstein, de locatie van waaruit de snelle internetverbinding met antennes tot stand komt.

Stagnatie door trage verbinding
Irene Medema krijgt regelmatig signalen van bedrijven over de trage verbinding. Bijvoorbeeld van een metaalverwerkingsbedrijf dat oponthoud ervaart in de logistieke afhandeling van hun orderverwerking als gevolg van traag internet. En een schoonmaakbedrijf dat merkt dat systemen niet optimaal werken door de matige internetverbinding. Irene: “Het is natuurlijk uitermate frustrerend als processen vertraging ondervinden door zaken waar je zelf niet eenvoudig een oplossing voor kunt vinden.”

Irene Medema, directeur BKL: “Snelheid is voorsprong”

Irene Medema

Pogingen om glasvezel te krijgen zijn tot nu toe op niets uitgelopen en duren lang. Irene vervolgt: “Vanuit de Bedrijfskring zijn wij er om onze leden een voorsprong te geven op andere bedrijven. Snelheid is voorsprong. Daarom zijn we heel blij dat BreedLink haar netwerk nu en op korte termijn kan uitrollen in Lelystad.”

Het contact met BreedLink ervaart ze als prettig. “BreedLink is een landelijk opererend bedrijf, maar het voelt dichtbij omdat ze heel benaderbaar zijn. Dat voelt prettig ten opzichte van grote partijen die alleen een website hebben en een klantenservice.”

Snel internet met BreedLink
Waar bij glasvezel over het algemeen lange wachttijden zijn, kan BreedLink haar netwerk in korte tijd uitrollen. Het bedrijf biedt snel en betrouwbaar internet, tegen lage tarieven. Het gaat hierbij om synchroon internet, waarbij de snelheid van downloaden gelijk is aan de uploadsnelheid.

Bij voldoende aanmeldingen deze zomer, start het bedrijf eind augustus al met de aanleg voor ondernemers op de bedrijventerreinen Noordersluis, Larserpoort, Flevopoort en Lelystad Airport. Op www.breedlink.nl kunnen bedrijven bekijken of snel internet via BreedLink voor hen beschikbaar is. Wanneer ook de belangstelling op andere bedrijventerreinen in en rond Lelystad groot is, bouwt BreedLink direct de capaciteit uit.

Primeur voor Lelystad
BreedLink is al ruim een jaar succesvol in het aansluiten van bedrijven op snel internet met behulp van antennes. Maar Lelystad is de eerste stad waar BreedLink haar netwerk grootschalig uitrolt. De stad heeft daarmee een primeur te pakken. Irene Medema, directeur van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) is daar blij mee. “Ik woon nu 10 jaar in Lelystad en heb de ondernemers hier leren kennen als pioniers en doorpakkers. Ik denk dat we trots kunnen zijn als we hier over een aantal maanden toch alle bedrijven met de behoefte aan snel internet verbonden hebben.”

—————————

Kennissessie
Speciaal voor leden van de Bedrijfskring Lelystad is er op donderdag 13 juli een kennissessie over BreedLink. In de mediatoren in Lelystad aan de Oostvaardersdijk. Vanaf 16.30 uur gaan de aanwezigen in groepjes naar boven voor een presentatie van BreedLink. Vanaf 17.30 uur is er gelegenheid om op hoogte te netwerken.

Heeft u zich niet kunnen aanmelden, maar heeft u toch interesse? Neem dan contact op met BreedLink via www.breedlink.nl, info@breedlink.nl of 088- 205 44 44.

Betrouwbare verbinding Hoge snelheden Up en down even snel Pakketten op maat

Ook super snel internet van BreedLink?

Bekijk onze pakketten

Pakketten of neem contact op